Thursday, July 25, 2013

One Thing After Another...

Hot on the heels of the weird Blogger/Picasa image quality degradation (which it turns out I'm actually not alone with), I'm suddenly experiencing an excruciating slowdown in my 3D studio.  It's gotten to the point where it takes about 10 minutes to load my current version of Hassan and one of his bodyguards in the palace.  And then when I go to save any little change to it, I have to wait another 5-10 minutes.  Absolutely crazy and unacceptable.

I have absolutely no idea why this is occurring.  I've been relatively lucky in that I haven't had any crushing problems with DAZ (a lot of other people seem to have some showstopping issues here and there).  I guess it's my turn now.  I'm forced now to backup my installed props, etc and do a clean reinstall of the studio.

My apologies for the delay.  Ugh.  Tuskar angry!

Update 1: Well, that was relatively painless, at least!  Things are loading an awful lot faster than before, the viewport is much smoother, and... it saved the palace work in progress scene in 10 seconds.  Excellent.  It seems as though it was something in the studio causing it, after all.  Tuskar happy!

Update 2: I am still experiencing the same crashes I was the other night when attempting to add the second bodyguard to the scene.  I've encountered such crashes before, and it's usually due to having too many vertices in the scene at the same time.  I'm likely going to have to get creative, as I've been forced to do before, in order to use this palace.  Tuskar still pretty happy.


  1. Hey i hope you handle the problems ;-)
    Iam sooooooooo happy to see more of Hassan